Dekstryna żółta

Dekstryny są to produkty hydrolizy skrobi. Stanowią mieszaninę substancji różnego stopnia rozbicia cząsteczki skrobi. Produkcja dekstryn polega na ogrzewaniu suchej mączki ziemniaczanej w temperaturze ok. 200°C, w obecności kwasów lub bez nich. Wspólną cechą wszystkich dekstryn jest ich nierozpuszczalność w alkoholu, dzięki czemu z roztworu wodn...

Dekstryny są to produkty hydrolizy skrobi. Stanowią mieszaninę substancji różnego stopnia rozbicia cząsteczki skrobi. Produkcja dekstryn polega na ogrzewaniu suchej mączki ziemniaczanej w temperaturze ok. 200°C, w obecności kwasów lub bez nich. Wspólną cechą wszystkich dekstryn jest ich nierozpuszczalność w alkoholu, dzięki czemu z roztworu wodnego zadanego alkoholem ulegają wytrąceniu.

Więcej
Pokazuje 1 - 3 z 3 elementów

Promocje

  • przelewy24