Ksylitol Danisco 500g

New product

Ksylitol tzw. cukier brzozowy – alkohol cukrowy pochodzący z brzozy. Posiada w cząsteczce pięć atomów węgla, w przeciwieństwie do pozostałych cukrów, które mają sześć bądź dwanaście atomów. Ksylitol ze względu na mniejszą liczbę atomów nie ma właściwości fermentujących w przewodzie pokarmowym w porównaniu do pozostałych cukrów oraz posiada niższy indeks glikemiczny. Kraj pochodzenia Finlandia.

26,00 zł

Dodaj do listy życzeń

Ksylitol Danisco wpływ na kondycję organizmu.

- posiada odczyn zasadowy, nie zakwasza organizmu,

- działa bakteriobójczo, zwalcza grzyby i drożdżaki,

- stabilizuje równowagę zasadowo- kwasową organizmu,

- posiada niski indeks glikemiczny ( 14-krotnie niższy od sacharozy)

- zalecany jest diabetykom oraz osobom zmagającym się z nadwagą i otyłością,

- ułatwia przyswajanie wapnia oraz soli mineralnych,

- chroni szkliwo zębów przed rozwojem próchnicy,

- nie uzależnia i zmniejsza łaknienie na słodycze,

- niweluje niemiły zapach z ust,

- przyśpiesza gojenie uszkodzeń skórnych,

- zalecany jest przy zwalczaniu infekcji górnych dróg oddechowych oraz leczeniu stanów zapalnych ( zajady, opryszczka, suchość ust),

- wzmacnia układ odpornościowy i opóźnia procesy starzenia.

 

 

Tabela kaloryczności substancji słodzących.

 

Substancja słodząca

 

Kaloryczność w 100 g [kcal]

Ksylitol

240 kcal

Stewia

367 kcal

Cukier trzcinowy (brązowy)

380 kcal

Fruktoza

400 kcal

Glukoza

400 kcal

Sacharoza (cukier biały)

405 kcal

 

Ksylito Danisco pochodzenie.

Oferowany w naszym sklepie ksylitol produkowany jest w Finlandii przez firmę Danisco. Od wielu lat fińska firma jest jedynym producentem oryginalnego ksylitolu pozyskiwanego z drzewa brzozowego w Unii Europejskiej. Tradycja pozyskiwania cukru brzozowego w Finlandii sięga czasów II Wojny Światowej. Proces pozyskiwania ksylitolu latami został udoskonalony i obecnie firma Danisco posiada opinię najczystszego producenta ksylitolu w skali globalnej. 

Napisz recenzję

Ksylitol Danisco 500g

Ksylitol Danisco 500g

Ksylitol tzw. cukier brzozowy – alkohol cukrowy pochodzący z brzozy. Posiada w cząsteczce pięć atomów węgla, w przeciwieństwie do pozostałych cukrów, które mają sześć bądź dwanaście atomów. Ksylitol ze względu na mniejszą liczbę atomów nie ma właściwości fermentujących w przewodzie pokarmowym w porównaniu do pozostałych cukrów oraz posiada niższy indeks glikemiczny. Kraj pochodzenia Finlandia.

Podobne produkty